Tips #3 : Mooov films 2016

Hey iedereen! Vandaag heb ik een revieuw voor jullie. Een filmrevieuw. Nog beter; van 3 films! En niet van zomaar films, van Mooov films. Maar wat zijn dat nu? Heel simpel; Mooov zijn films met zicht op de wereld. Elk jaar worden er films geselecteerd, vaak gemaakt in het het buitenland (denk aan Afghanistan, India,…) die inzoomen op een probleem of problemen in onze maatschappij of in dat land. Of ze geven ons een kijk op culturen die onbekend zijn. Ik vind Mooov een heel leuk concept! Dit jaar heb ik er 3 gezien en in dit artikel lezen jullie wat ik er van vond.

affiche_mooov_2016__0
klik op de afbeelding als je naar de website van Mooov wilt gaan 🙂

1. Wild Tales

Deze film ging ik kijken met school. Dit is geen lange film met 1 verhaallijn, maar eigenlijk 6 kortfilms. Personages en het verhaal hebben niets met elkaar te maken. Eigenlijk hebben ze maar 1 ding gemeen: het thema wraak. Hoe iemand dingen kan opkroppen, er een uitbarsting komt en hoe mensen in een bepaalde situatie reageren. De regisseur omschrijft zijn film als een komedie (een met een ‘serieuze’ ondertoon welliswaar). Op het moment dat ik de film keek zou ik hem niet als komedie omschrijven. Ik heb wel een paar keer gelachen, maar het overgrote deel van de situaties vond ik gewoon heel erg. Maar nu ik er op terugkijk snap ik wat de regisseur bedoelt met comedie aux serieus nemen. Deze film raad ik zeker aan voor wie normaal snel verveelt raakt en houdt van (zwarte) humor.

2. El Clan

El Clan speelt zich af in Argentinië, de jaren 80. Een tragische, spannende film. Een geweldige opbouw, stukje bij beetje kom je te weten waar het over gaat en waar alle verbanden zitten. Er wordt regelmatig teruggeblikt wat in het begin voor mij soms moeilijk te volgen was. Normaal hou ik niet zo van maffia, maar dit was voor mij echt een topper! Een geweldige verhaallijn, waar je om den duur in mee gezogen wordt. Vol ongeloof heb ik zitten kijken tot het einde.

3. Paths of the Soul

Dit is het laatste in het rijtje. Een totaal andere film dan degene hier boven. Niks actie of geweld (nou, wat je actie noemt natuurlijk). Een hele rustige, realistische film en verhaal. Volgens mij waren het zelfs geen acteurs, maar echt mensen van daar. Maar een documentaire zou ik het ook niet noemen. Je krijgt wel een hele goede kijk op het leven van de mensen daar in Mongolië, en hoe nomaden daar nog steeds de oude tradities levend houden. Toen de film gedaan was, hadden ik en mijn vriendin zo iets van: ‘Waar in hemelsnaam hebben wij nu 2 uur naar zitten kijken?’ Op het 1ste zicht zou je hem saai kunnen noemen, maar dat zou ik zeker niet zeggen. Dat is juist de bedoeling geweest, om zo de echtheid en de essentie over te brengen. Want we kunnen het draaien of keren hoe we willen; Het leven is een en al herhaling.

 

Zo, dit was het dan al weer! Stiekem had dit artikel veeeeel vroeger online moeten komen (het mooovfestival is al een tijdje gedaan weet je). Maar toch wil ik hem nog delen, omdat het echt de moeite waard is om eens een film te kijken die een beetje ‘out of the box is’. Mooov films kun je trouwens zeker ergens online vinden of in de bieb!

 

Liefs, Laura.

Advertentie

3 gedachten over “Tips #3 : Mooov films 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s