Dankbaarheid met een Boodschap.

Eindelijk. Eindelijk leverde ik mijn laatste examen in. Deze examenperiode was een van de zwaarste tot nu toe, maar mijn harde werk heeft geloond! Gisteren voormiddag huppelde ik trots met een geweldig goed rapport de schoolpoort uit.

Vanavond het kerstavond. Morgen kerstmis. Zo dichtbij, en ondanks alle lichtjes en gezelligheid zat ik nog niet echt in de ‘kerst mood’. Nu wel, een beetje, nadat ik enkele dagen terug een heerlijke afspeellijst van laurasque ontdekte en na ik gisterenavond/ nacht een geweldig kerstfeestje had met mijn beste vrienden.

Heel erg veel fijnheid, en gister waren er talloze momenten dat er een golf van geluk en dankbaarheid over me heen spoelde.

2016 was, net zoals 2015 in veel opzichten een kutjaar als je naar de actualiteit kijkt. De afgelopen weken kon ik me ook erg boos maken op de media, het enige wat ik zag was haat. Haat voor gelovigen, haat voor niet gelovigen, haat voor zwarte piet, haat voor kerststallen, haat voor mensen.

Is het nu zo moeilijk, zo ontzettend moeilijk om elkaar te respecteren, elkaars cultuur te respecteren, elkaar in elkaars waarde te laten? Maar ook kritisch te blijven, zeker naar wat de media ons voorschotelt, naar wat we op het eerste gezicht zien en denken. Kritisch zijn, maar in plaats van elkaar meteen af te breken en te oordelen in dialoog gaan met elkaar.

In plaats van ons uit elkaar te laten drijven zouden we net moeten samenwerken. Elkaar eens goed vastpakken, en samen te strijden tegen het onrecht. Praten, maar ook doen.

Zo, en je mag denken van me wat je wilt, dat ik een zweverig naïf -bijna- 18 jarig meisje ben dat niet weet hoe de wereld in elkaar zit, maar ik geloof hier in. Ik geloof in ons, in de liefde. De liefde die uiteindelijk alles zal overwinnen.

Mijn bedoeling was om een lijstje te posten met dingen waar ik dankbaar voor ben. En dit is wat er uiteindelijk van komt, tja… Af en toe komt de wereldverbeteraarster in mij naar  boven, en dat is oke.

Mijn plotselinge pleidooi is mede geïnspireerd door onderstaand filmpje. Ik ben het helemaal eens met deze man, ik heb respect voor hem en de kracht die hij vind om door te gaan is bewonderswaardig. We moet niet in dezelfde God, in überhaupt een God geloven om elkaar te begrijpen en samen te vechten tegen de haat.

 

En dat is wel even genoeg diepheid (of zo) voor vandaag. Ik stel voor dat je de fijne afspeellijst van laurasque beluisterd (of iets anders fijn) en een lijstje maakt van wat je fijn vond/ dankbaar voor bent/… het afgelopen jaar. Wat eigenlijk mijn plan was voor deze post, maar bon.

 

Ook wil ik iedereen nog een ontzettend fijne Kerst en een onvergetelijk Nieuwjaar wensen x

 

Liefs, Laura.

 

Advertentie

2 gedachten over “Dankbaarheid met een Boodschap.

  1. He dat heb je mooi gezegd Laura. Ik denk ook altijd dat er veel te weinig liefde enzo is in deze wereld. Gelukkig zijn er acties zoals De Warmste Week om ons er aan te herinneren dat er toch nog heeel wat fantastisch lieve en warme mensen die elkaar willen helpen rondlopen hier in Vlaanderen. Ik was echt ontroerd toen ik zaterdag het immense bedrag zag dat ze verzameld hebben.

    Geniet maar van je vakantie en proficiat met je rapport! 😉
    Liefs .x

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s