Tips #4: Nieuwe films!

Hey hoi! Vandaag heb ik een recensie voor jullie van maar liefst 3 (steengoede!) films. Het zijn vrij nieuwe films (2 ervan kun je nog zien in de cinema geloof ik), dus misschien wel handig voor sommige onder jullie 🙂

  1. Miss Peregrine’s Home for Perculiar Children

Deze film is gebaseerd op de triologie van Ransom Riggs. Het eerste boek heb ik gelezen en ik was er helemaal weg van! Toen ik hoorde dat het verfilmd zou worden was ik dan ook razend enthousiast. Ik wist niet dat de drie verhalen in een film zouden gebundeld worden, en hoewel daar veel kritiek op gegeven wordt, vind ik dat juist positief. De boeken worden totaal niet uit gemelkt, en er wordt vast gehouden aan de verhaallijn. De personages zijn fantastisch neergezet en Tim Burton heeft een sfeer weten te creëren tussen het dromerige en het gruwelijke in. Gewoonweg. Geweldig!

2. Fantastic Beasts and Where to Find Them

Allereerst vind ik dat ik moet zeggen dat ik geen (big) Harry Potter fan ben. Je kunt er dus denk ik van uit gaan dat mijn visie op deze film vrij ‘objectief’ is (in hoeverre een mening dat kan zijn). In ieder geval, wat voor mij de doorslag gaf was de tijd waarin dit verhaal zich af speelt (jaren 20) en de iets minder ‘duistere’ sfeer, die naar mijn gevoel bij de Harry Potter films aanwezig is. In ieder geval, deze film scoort (heel!) erg hoog voor mij. Een goed verhaal, een geweldige setting, hilarische/interessante personages, spanning en een sterke opbouw. De magie en de magische dieren niet te vergeten natuurlijk. Een amusante film, ook voor mensen die geen Harry Potter fan zijn 🙂 .

3. Vaiana (Moana) 

Ik had de eer deze nieuwe Disneyfilm te zien in première, in het Vlaams wel ter verstaan. Vaak vind ik Disney (en vooral de songs) in het Vlaams/Nederlands iets ‘melig’ hebben. Dat viel hier erg goed mee, ook de (grappige) moppen kwamen over. Ik heb, niet overdreven vier keer een emotioneel moment gehad. Dat komt bijna nooit voor (zeker niet zoveel). Bon, of dat nu aan mij ligt of niet, dit verhaal doet niet onder voor Frozen, ik vind hem op sommige vlakken zelfs nog wat beter. De boodschap bijvoorbeeld, komt echt binnen. Geloven in jezelf. Ook de dingen die belangrijk staan in het leven; liefde, familie,… Ja, ik weet het: de standaard ingrediënten van Disney. Maar toch weer anders. Toch weer de moeite om te kijken 🙂 . En als je nog niet overtuigd ben, luister dan op z’n minst de muziek (IN HET ENGELS PLEAS!).

 

Welke van de 3 heb jij al gezien? Denk jij dat een van hen jou omver gaat blazen? Herken je het ‘melige’ aan de (Vlaamse) Disneyfilms?

 

Liefs, Laura.

Advertentie

3 gedachten over “Tips #4: Nieuwe films!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s