Persoonlijke shit #3: Doen wat ik graag doe

Het leven is niet gemakkelijk. Allereerst is er school en alle verplichtingen die daarbij komen kijken. Je moet voldoen aan verwachtingen en dat brengt een (enorme) druk mee. Maar ook buiten school houdt de druk niet op. Sommigen kunnen met die druk beter omgaan dan anderen. Vorig jaar had ik het daar heel erg lastig mee. Dit schooljaar gaat het welliswaar beter, al merk ik toch dat mijn lichaam en hoofd af en toe ‘Stop!’ zeggen. We leven in een hectische wereld, maar we zijn ook bevoordeeld, en daar moeten we ons goed van bewust zijn vind ik. We moeten dankbaar zijn. Dankbaar zijn dat we zoveel kansen krijgen.

Maar daar wil ik het vandaag niet over hebben. Een van de hoofdzaken in mijn leven op dit moment is rust vinden. Rust hebben in mijn hoofd, in de dingen die ik doe. Tijd vrijmaken, durven vrijmaken voor de dingen die ik leuk vind. Keuzes maken, doen wat ik graag doe.

13517410_638197369667154_4788542712970813318_o
credits to mijn bff Musia! 

Ik denk dat de dingen doen die jij zelf graag doet een van de belangrijkste dingen in het leven zijn. Dat je zonder die dingen onmogelijk gelukkig kan zijn. Eigenlijk is het vanzelfsprekend. En toch merk ik dat ik vaak onbewust belemmerd wordt. Omdat ik eerst dit nog moet doen, of dat. Ik moet die deadline halen en dat boek lezen. Ik wil presteren. Maar hoe belangrijk zijn al die dingen als je ze bekijkt over je hele leven?

Natuurlijk moet je je best doen voor school en een diploma behalen. Maar volgens mij zijn de dingen daarnaast, die je echt belangrijk vind én je gelukkig maken, minstens even belangrijk.

14444607_959935934136012_6737750463562093008_o
credits Djura Cenmuratie Fotografie

We vergeten die dingen naar mijn gevoel vaak. Of we vergeten ze niet, maar we maken er geen tijd voor. We vergeten te denken aan onszelf. Dat kan misschien egoïstisch zijn, maar ik vind het niet meer dan vanzelfsprekend.

Enkele weken geleden ging het even niet meer. Ik was half ziek, en oververmoeid. In mijn hoofd ging alles supergoed maar toen ik de tijd nam om naar mijn lichaam te luisteren kwam het er allemaal uit. Het is niet leuk, je kwetsbaar op te stellen en te durven vragen aan jezelf ‘Hey, hoe gaat het nu eigenlijk met je?’, maar het is o zo belangrijk.

Ik probeer het nu, een balans te vinden tussen school en mezelf. De dingen die ik moet en de dingen die ik mag. De dingen die ik mag soms eens voorop te zetten. Maar ook streng zijn voor mezelf, eerst de vervelende dingen doen en niet nodeloos uit stellen. En vooral accepteren. Accepteren dat het niet allemaal gaat. Mezelf geen extra verplichtingen opleggen. Hoe graag ik soms ook dingen wil, als het niet lukt dan lukt het niet.

14440824_679058505581040_8041298611618812111_n
Trowback naar een maand geleden, de meest geweldige sportdag ooit! Een hele dag gekajakt; leuke activiteit, prachtige natuur en goed gezelschap! 

Neem nu het bloggen. Ik vind bloggen ontzettend fijn. Ik vind het fijn om foto’s te maken, artikels te typen, mijn mening delen over een bepaald onderwerp. Ik ben als ik eerlijk ben een beetje perfectionistisch, ik wil regelmaat, en minstens 1x een artikel in de week posten. Als ik een blogplanning maak wil ik die afmaken. Ik heb zoveel ideeën en wil ze delen met de wereld. Maar bloggen moet leuk blijven. School slokt nu eenmaal erg veel tijd op en een artikel maken doet dat ook. Als ik een artikel post, wil ik dat dat een goed artikel is. Het moet iets zijn waar ik trots op ben.

Daarom dat ik heb geaccepteerd dat het regelmatig schrijven nu even niet lukt. Ik vind het oké, ook al zou ik graag wat meer artikelen op mijn blog zien. Bloggen, schrijven en fotograferen zijn enkele van de dingen die ik graag, heel graag doe. Daarom mogen ze geen verplichting worden.

Ik ben blij dat ik alles terug op een rijtje heb. Ik ben blij dat ik een blogpost heb kunnen schrijven. Ik ben blij dat ik zo meteen dit artikel kan inplannen. Ik ben blij dat ik daarna mijn pc kan afsluiten en ik mijn bedje kan kruipen. Ik ben blij dat ik nog een stukje ga kunnen lezen voor ik mijn ogen sluit. Ik ben blij dat ik morgen kan beginnen aan een nieuwe dag, een nieuw deeltje van mijn persoonlijk avontuur.

 

Wat doe jij graag? 

Liefs, Laura.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s