Books: To Read List !

Hey! Dit jaar moet ik voor school heel wat boeken lezen, zowel voor het vak Nederlands, Engels, als Frans. Voor Nederlands moeten we minsten 4 boeken lezen (waar van 1 humaan werk), maar we kunnen er zo veel lezen als we willen, per extra boekbespreking zijn er extra punten te verdienen, hip hoi!

Maar dan moeten er keuzes, zware keuzes worden gemaakt. We kregen immers een (hele lange) boekenlijst waar je uit kan kiezen. Maar jongens, ik bleef maar titels opschrijven toen de leerkracht bij elk boek iets kort vertelde. Mijn Goodreads lijst is intussen goed aangevuld. Hieronder kun je zien welke boeken ik jullie aan raad, en in welke ik nu aan het lezen ben!

bron

currently reading: 

 • The Lord of the Rings: The Two Towers – J.R.R Tolkien: Over het 1ste deel van deze meesterlijke triologie deed ik een jaar en over het 2de deel ga ik net zo lang doen vrees ik. Deze boeken zijn ‘mijn boeken voor het slapen gaan’. Vaak lees ik er ’s avonds een ministukje uit, daarom dat het zo lang duurt voor ik ze uit heb. Wat niet betekend dat ze slecht zijn, integendeel! Ondanks het ‘oudere’ taalgebruik ben ik helemaal in de ban van Middle Earth en de avonturen van Frodo en Co. Een must-read voor elke fantasy liefhebber, maar sowieso een uitdaging voor iedereen!

 

 • Dieren Eten – Jonathan Safran FoerDit is het ‘humaan’ werk dat ik lees voor Nederlands. Deze heb ik uit het lijstje gekozen omdat hij me het meeste aansprak, ik ben erg geïnteresseerd in onze vleesindustrie en wil er meer te weten over komen. Dit boek is daar ideaal voor! Geen pure propaganda voor veggie te gaan maar je wordt wel met je neus op de feiten gedrukt, zonder dat er om heen wordt gedraaid. Dat zet je wel aan het denken. Als ik dit werk uit heb komt er zeker een uitgebreide review van op mijn blog! Wat ik een pluspunt vind is dat de schrijver alles aan een weeft door de verschillende onderdelen te linken met anekdotes uit zijn eigen leven, waardoor het boek ook vlotter te lezen is.

 

to read: 

 • De dag dat we Andy zijn arm afzaagden –  Marnix Peeters : Al sinds vorig jaar zit ik met dit boek in mijn hoofd. Ondanks het totaal uit mijn comfortzone is heb ik besloten dat ik het heel graag wil lezen dit schooljaar! Het is een absurd, hilarisch en ‘smerig’ sprookje. De meningen van de mensen uit mijn klas die dit werk hebben gelezen zijn heel verdeeld, wat me nog nieuwsgieriger maakt!

 

 • Daar is hij weer – Timur Vermes : Hitler die anno 21ste eeuw ontwaakt op de plek waar tijdens de 2de Wereldoorlog zijn bunker stond. Ik moet dit boek gewoon lezen, niet alleen omdat het ontzettend grappig blijkt te zijn en het een band heeft met geschiedenis, maar ook omdat het gaat over de vraag of Hitler na al die jaren in een totaal andere wereld toch in zijn opzet slaagt.

 

 • De intrede van Christus in Brussel – Dimitri Verhulst: Ook naar dit werk ben ik ontzettend benieuwd! Ik wil al langer iets lezen van Dimitri Verhulst, zeker nadat ik de film ‘De Helaasheid der Dingen’ heb gezien. Ook dit boek bevat volgens mij de nodige humor, de titel alleen al spreekt me ontzettend aan!

 

 • Het parfum –  Patrick Süskind : Een klassieker man natuurlijk niet ontbreken in mijn lijstje. Ooit heb ik eens een stukje van de film gezien en ben ik benieuwd geworden naar het boek. Op een examen van Nederlands vorig jaar kregen we voor een oefening over literatuur de 1ste pagina te lezen en sindsdien is mijn honger helemaal aangewakkerd.

 

 • De weg –  Cormac McCarthy : De aarde is totaal verwoest, er is bijna geen leven meer. Een vader en zijn zoontje trekken door de verlaten steden en landschappen, richting Zuiden. Bij de film heb ik tranen gelaten en omdat het boek meestal beter is dan de film ben ik heel benieuwd! Het nadeel wanneer ik de film al heb gezien is dat ik het einde al weet. Toch hoop ik dat deze roman me even hard raakt en boeit!

 

 • Hersenschimmen – J. Bernlef : Dit boek lijkt me vooral ontzettend interessant. Het is geschreven vanuit het standpunt van iemand die aan dementie lijdt, en dat merk je doorheen het boek aan de manier waarop het wordt geschreven. De woorden en zinnen worden steeds onduidelijker en warriger. Ik ben er heel benieuwd naar omdat ik graag wil weten hoe het er in het hoofd van zo iemand aan toe gaat.

 

 • Het Bernini Mysterie – Dan Brown : De Da Vinci Code is een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen! Ik ben ontzettend fan van de schrijfstijl van Dan Brown. Daarom dat ik ook zo benieuwd ben naar zijn andere boeken! In het Bernini Mysterie speelt het hoofdpersonage uit de Da Vinci Code weer de hoofdrol, en staat weer voor een opdracht vol geheimzinnigheid en geheimen. Ik kan gewoonweg niet wachten om aan deze roman te beginnen lezen!

 

 • Het Zonderlinge Avonturen van het Geniale Bommenmeisje – Jonas Jonasson : Ook een andere roman ‘De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween’ van deze schrijver staat hoog op mijn lijstje van ‘beste boeken ooit’. Ook zijn andere romans blijken ontzettend grappig en absurd te zijn. Kom op, de titel alleen al doet met hunkeren om dit verhaal te lezen!

 

Zie zo, hier hou ik het bij. Mijn lijstje is nog veeeeel langer (als je benieuwd bent, kun je altijd eens een kijkje nemen op mijn goodreads), maar dit zijn mijn favorieten, of de boeken waar ik het benieuwdst naar ben en die ik eerst wil lezen. Ik hoop dat me dat dit schooljaar lukt (plus alle Harry Potter en Narnia boeken oeps!). Nou ja, ik zie wel hoever ik kom!

 

Liefs, Laura

 

welke boeken staan op jouw to – read lijstje? is er een roman uit bovenstaand lijstje dat jij zou willen lezen? 

Advertentie

2 gedachten over “Books: To Read List !

 1. Hersenschimmen heb ik ook voor mijn HAVO-lijst gelezen en wat was dat een sterk boek! Onwijs van genoten!
  Door de trilogie van Lord of the Rings kwam ik ook met moeite, ben dus maar gestopt, las het ook nog in het Duits wat het niet makkelijker maakte..
  Liefs Kimberly

  Geliked door 1 persoon

 2. aaah ik wou dat wij mochten kiezen welke boeken we voor school lezen. We moeten er 3 voor Nederlands, 2 voor Frans en 1 voor Engels lezen en deze worden allemaal gekozen door de leerkrachten… Nouja, tussendoor dan maar eigen keuzes lezen hé 😉 Van jouw lijstje vind ik vooral Hersenschimmen er heel erg interessant uit zien, die komt ook op mijn lijst terecht! 😀 Liefs x

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s