Dierendag!

Vandaag is het dierendag en dat is leuk. Niet dat ik elk jaar mijn schatten extra in de watten legde (meestal vergat ik het gewoon), maar ik ben van zo lang ik mij kan herinneren een dierenvriend dus vind ik het superleuk als er (extra) aandacht aan ze wordt geschonken.

Al zolang ik me kan herinneren hebben wij thuis dieren gehad. Ik ben opgegroeid tussen de dieren, zat ik niet thuis tussen de geitjes dan was het op de boerderij van mijn grootouders tussen de koeien.

Klik op ‘meer lezen’ als je de dieren wilt ontmoeten die vandaag een belangrijke rol in mijn leven spelen! 😀

Digimax A50 / KENOX Q2
Ik en mijn eerste paardje Zonnestraal ❤

Mijn aller allergrootste schatten op het moment! Ik stel jullie voor aan Nikita (bruin) en Waterlely (zwart), de allerleukste paardenbeesten van de wereld! Nikita is 3.5 jaar oud en ze is bij ons geboren. Haar mama (die je hierboven ziet) is toen ze 7 maanden oud was gestorven, dus ze is echt ‘mijn kindje’! Waterlely is een 5 tal jaar geleden gekocht door mijn grootvader op een paardenmarkt. Eerst was ze heel erg schuw maar ze is ondertussen helemaal opengebloeid en een hele lieve ‘tante’. Ze nu 17 jaar, even oud als mij dus!

Credits voor deze twee foto’s: Laure Van Roy, Hippodrome Photography

dsc_6589

Ook bij mij thuis hebben we na al die jaren nog steeds een hele dierenbende! De geitenfamilie is sinds enkele jaren uitgebreid met een ezeltje en en hond! Het ezeltje genaamd Noortje hebben we nu drie jaar, ze is bij ons gekomen toen ze een paar maanden oud was. Ze is ontzettend ondeugend en aanhankelijk! Dinka, ras ‘boerenfok’ vervolledigd ons gezin ook sinds een drietal jaar. Ze is gewoonweg een schatje, altijd vrolijk, actief en heel erg speels. Ze straalt een en al positiviteit uit en weet me altijd op te vrolijken! Ook vergezeld ze me tijdens avonturen in het bos of bij mijn pogingen om te gaan hardlopen.

Op de foto zien jullie ook mijn twee lievelingsgeiten, Grijsje en Prulleke. Uit de hoop van 15 zijn zij het aanhankelijkste. Dat komt mede omdat ik ze indertijd heb ‘gered’ met de papfles omdat hun mama niet genoeg melk had. Uren heb ik in de stal gezeten en tevergeefs geprobeerd om ze te laten zuigen. Gelukkig dat ze er zijn doorgekomen, het is heerlijk om te zien hoe ze nu al twee jaar op rij zelf moeder zijn geworden ^^.

 

Zie zo, dat was het! Ik heb ontzettend veel plezier gehad aan dit artikeltje te typen, hopelijk was het ook een plezier om het te lezen 🙂 .

 

Een hele fijne dierendag toegewenst!

 

Liefs, Laura.

Heb jij een huisdier? Geef je hem/haar iets speciaals voor Dierendag? 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s