Vaarwel Zomer.

Ik hou van de zomer. Ik hou haar het liefst zo lang mogelijk vast. Maar er komt altijd een moment van afscheid nemen. En dat moment is vandaag. Toen ik vanochtend uit mijn raam keek waren de velden bedekt met een laagje wit. En toen besefte ik dat de zomer, de zomer van 2016 echt over was. Heel erg vind ik het niet want nu kan ik eindelijk mijn gave jeans jas weer aan zonder me kapot te zweten. En zo zijn er nog wel meer fijne dingen.

Om het einde van de zomer waardig af te sluiten, vertel ik in dit artikel of ik alle puntjes op mijn zomerlijstje van 2016 heb kunnen doorstrepen!

dag-zomer

 • nieuwe stad ontdekken: Ik ben weer een paar keer naar het fijne Antwerpen geweest. Een nieuwe ‘grote’ stad heb ik niet gezien, maar tijdens paardenkamp wel heel veel schattige, vergeten dorpjes en het oude stadje Durbuy.

 

 • fotograferen: Een paar keer ben ik er met mijn camera op uit getrokken. Maar het hoogtepunt was toch wel dat ik in juli Absynthe Minded mocht fotograferen. Nog nooit had ik een concert gefotografeerd maar het was zo zo zo leuk! Toen ik daar stond, te genieten, puur te genieten wist ik het weer. Dit is wat ik graag doe, waar ik me in wil ontwikkelen!

DSC_0287

 • hardlopen: In de maanden juli en augustus ben ik welgeteld 1 keer gaan lopen. 1 keer, euhh ja :’) . Vaak heb ik gewoon de tijd niet gehad, het leek wel of ik het nog drukker had dan wanneer ik op school zit! Wel heb ik veel gework out en startte ik met hoela hoepen. Maar omdat ik vind dat de zomer tot in september door gaat, heb ik eigenlijk dit doel toch gehaald. Op 1 september ben ik namelijk gaan hardlopen met mijn hond, en nu doe ik het zo’n 2 à 3 keer per week (en ook nog een keer op school). Het is heel erg zwaar (ik heb te korte kuitspieren waardoor ik heel erg snel pijn krijg en moet stoppen terwijl ik mentaal nog kan door gaan) maar ik kom er wel. Hoop ik.

 

 • met Nikita naar het bos gaan: ook dit puntje kan ik met trots afstrepen! Zeker omdat Nikita nog een jong paard is vond ik het heel erg spannend om (alleen) met haar op de baan te gaan. Maar het is gelukt, en dat maakt me heel erg trots! Op 31 augustus sloot ik de zomervakantie af, aan de zijde van mijn lieveling ❤

14171894_669531249867099_1391049959_n

 • 2 musicals kijken: Ik heb welgeteld 1 musicalfilm gekeken (die ik nog niet eerder had gezien), oeps. Les Misérables is een prachtige klassieker die iedereen gezien moet hebben! Aan de muziek ben ik ondertussen verslaafd :’) . De volgende op mijn lijstje? ” The Phantom of the Opera! “

 

 • 4 boeken lezen: Ik kom spijtig genoeg maar aan 3 boeken deze zomer, spijtig! Ik had graag veel meer willen lezen, maar het is er gewoon niet van gekomen omdat ik altijd bezig was, werken, paardrijden… De boeken die ik heb gelezen waren wel de moeite. Betreft een kinderboek, Nacht op Terra van Nico de Braeckeleer. Een roman, de Judasdocumenten van  Rainer M. Schröder en een biografie over mijn favoriete auteur aller tijden J.R.R Tolkien! Ook heb ik gelezen in de Engelse versie van The Hobbit en ik het tweede boek van lotr (in het Nederlands).

 

 • schrijven (aan fictionstory): Schrijven heb ik deze zomer vrij veel gedaan, was het niet op mijn blog wel in mijn talloze notitieboekjes. Kleine zinnetjes en gedachtes, korte stukjes tekst… Over mijn eigen fantasyverhaal heb ik veel nagedacht en het stukje dat ik al had heb ik opnieuw opgeschreven en een klein beetje aangepast. Maar ik wil eerst heel het verhaal in grote lijnen uitschrijven, het helder maken voor mezelf voor ik ga verder schrijven of ga publiceren, want de achtergrond is vrij ingewikkeld.

 

 • een camerarolletje volschieten: is gelukt! De foto’s zijn ondertussen ook al ontwikkeld en ondanks ik ze ietsje minder gelukt vind dan de vorige keer ben ik toch tevreden (en ik heb er van bijgeleerd). Nu nog tijd vinden om ze in te scannen en dan zullen er hier enkele verschijnen!

13227426_622521894568035_891870577811988321_o

 • mijn Engels verbeteren: Ik weet niet of mijn Engels wel degelijk verbeterd is, maar veel met de taal bezig geweest ben ik in ieder geval wel. Ik heb ontzettend veel serie gekeken, onder andere The White Queen! Er is maar een seizoen van (10 afleveringen van telkens een uur ongeveer), maar de moeite waard voor wie van historie en drama houdt!

 

Mijn zomer was in ieder geval goed gevuld en ik kijk er met een blij gevoel op terug. Net ben ik in de tuin bloemen gaan plukken, en ze hier voor me op mijn bureau gezet. Dat het zomergevoel toch nog ietsje langer blijft!

 

Hoe was jouw zomer? 

 

Liefs, Laura.

 

 

Advertentie

3 gedachten over “Vaarwel Zomer.

 1. De Phantom of the Opera is een geweldige musical! Ik ben er 2 x geweest en zou er zo nog een keer heen gaan! Ik heb genoten van de zomer.. het warme zonnetje en de lange avonden… zucht.. ik ben nog niet klaar om hem gedag te zeggen 😦

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s