Het grote Blogsquad afmaakverhaal I

Marleen van soapie-m had het idee om met de Blogsquad (en iedereen die wilt meedoen) een afmaakverhaal te schrijven. Dus vorige week heeft Marleen het eerste deeltje geschreven en nu ben ik aan de beurt. De volgende in rij is Veerle.  Dus, heb je zin in een begin van een verhaal over een jonge vrouw die op zoek gaat naar wat ze wil in het leven (haha, dit klinkt heel diep maar dat is het niet :’) ), lees dan verder!

Marleen:

Irene was vroeger op school anders dan de andere meiden. Ze hield niet van mode, make -up en jurken. Op school werd ze aangekeken alsof ze een soort buitenaards wezentje was. ”Ik kan er toch ook niets aan doen dat ik het gewoon niet interessant genoeg vind” riep ze verontwaardigd als iedereen er raar over ging doen. Nu is ze 25 en weet ze niet zo goed wat ze met haar leven wil. Haar ouders willen dat ze model word maar ze denkt er zelf anders over.  ”Het is maar eens tijd dat ik mijn eigen leven bepaal.”  Ze pakt haar koffers en verlaat zonder een snik het oude huis.

Laura:

Een beetje onzeker zit Irene enige tijd later op een van de verlaten bankjes van het station. Zonder veel nadenken heeft ze een kaartje gekocht. Enkele reis. Ze haalt haar notitieboekje boven. “Wat wil ik eigenlijk gaan doen?” vraagt ze zichzelf af. Afwezig begint ze wat te krabbelen. Enige tijd later kijkt ze op, de trein rijdt het station binnen. Snel pakt ze haar rugzak, camera en stapt de trein op. Als ze eenmaal zit kijkt ze wat ze getekend heeft. Een bos en een meer. Een houten aanlegsteiger. Noorwegen! Oh, ze vind het daar zo prachtig! Maar haar ouders wilden nooit op reis gaan naar dat soort plekken. Een luxehotel in het warme Spanje is toch veel leuker? “Nee”, denkt Irene bedroeft. “Nooit heb ik verlangd naar rond paraderen in bikini en heel de dag liggen bakken”. “Ik wil de geur van de ongerepte natuur opsnuiven en gewekt worden door het zonlicht en gekwetter van vogels…”

 

Zo, dit was mijn stukje van het doorgeefverhaal 🙂 . Wil je het vervolg lezen moet je zeker Veerle haar blog in het oog houden!

 

Liefs, Laura.

Advertentie

7 gedachten over “Het grote Blogsquad afmaakverhaal I

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s