Tips #2: Leuke films

Hey allemaal! Een van mijn ‘goals’ voor 2015 was meer films kijken. En ik denk dat dat wel gelukt is. Tot nu toe heb ik er dit jaar toch al wel een 40 tal gekeken, wat echt veel is voor mij :’) . Vandaag; mijn filmtips! Allemaal totaal uiteenlopende genres, voor ieder wat wils dus 🙂 .

 • The DaVinci Code (2006)

Nadat ik het boek had gelezen moest en zou ik deze zien! De film sluit goed aan bij het boek, natuurlijk zijn er wat details weggelaten en het einde vind ik persoonlijk beter in het boek. Maar al bij al een goede, niet teleurstellende verfilming, de moeite waard!

 • The Hobbit: the Battle of the Five Armies (2014)

2015 was het jaar dat mijn liefde voor Middle Earth sterk ontwikkeld werd. Nadat ik het ‘The Hobbit’ had gelezen zag ik de 3de film, gebaseerd op dit boek. Euhhh ja, jullie weten ondertussen wel dat ik de films een voor een geweldig vind, dus ik ga hier geen woorden meer aan vuil maken.

 • Into the Wild (2007)

Iedereen, maar dan ook iedereen MOET deze film zien. De inspirerenste film die ik dit jaar heb gezien geloof ik. In 2016 wil ik het boek over deze mysterieuze jongeman zeker lezen!

 • Life of Pi (2012)

Ook een PRACHT van een film. Het boek is veel filisofischer en je leeft meer met het hoofdpersonage mee, maar ze hadden het op beeld niet beter kunnen overbrengen zoals hier.

 • Spy (2015)

Deze heb ik met mijn vrienden in de cinema gezien, en hij was lachen.

 • Pitch Perfect (2015)

Ik weet niet welke ik van de films ik de beste vind, maar de 2de film met de Barden Bella’s viel zeker niet tegen!

 • Paper Towns (2015)

Een woord: ge-wel-dig. The Fault in our Stars viel voor mij een heel klein beetje tegen maar van Paper Towns kan ik dit niet zeggen!

 • The New World (2005)

Dit is het verhaal van Pocahontas. Maar niet op de Disneymanier, veel uitgebreider en ‘geloofwaardiger’. Natuurlijk weten we niet precies hoe deze historische figuur heeft geleefd maar deze film geeft wel een realistisch beeld van hoe haar leven er zou kunnen uit gezien hebben. Ik vond hem prach-tig. Hij is wel vrij lang en langdradig, heel sfeer scheppend dus je moet er wel van houden 🙂 .

 • The Theory of Everything (2014)

Dit is een huilfilm jongens. Ik keek hem samen met mijn beste vriendinnen en ze zaten allemaal te snotteren. Ik vond het superzielig en huilde vanbinnen, maar die dag was zo’n dag waarbij mijn emoties niet naar buiten kwamen. Tja. In ieder geval, een ontroerende film, waargebeurd.

 • Amélie (2001)

Deze zagen ik tijdens een busreis toen ik met school naar Namen ging. Het is een Franse film. Dit is een wat artistieke, aparte film die zeker niet voor iedereen is weggelegd. Je moet er voor nadenken en verder zoeken dan je gewoonlijk doet. Ik vond hem geweldig goed!

 • Mockingjay part II (2015)

Echt waar: I LOVE the Hunger Games. Hier ga ik voor de rest niks over zeggen, enkel dat ie geweldig is.

 • The Good Dinosaur (2015)

Dit is zo. een. schattige. film. Typisch Disney; Gelukkig – Drama – Dieptepunt – Ontroerend moment – Doorbraak – Happy End. En dat maakt me nou es niks uit, Disney for life!

 

Ziezo, dit waren mijn eerste filmtips!  Zijn 12 films in 1 artikel te veel? Laat even weten wat jij vind 🙂 . Nu heb ik ze allemaal ook niet besproken natuurlijk maar vraag het me wel af.  Misschien dat ik volgende keer een    ‘(kinder)Klassiekers’ editie doe 🙂 .

 

Liefs, Laura.

Advertentie

3 gedachten over “Tips #2: Leuke films

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s