1000 van die vragen

Dusss, ik ben op mijn gemak blogs aan het lezen. Een superfijne post van Stella, met deze tittel. Het komt er op neer dat er een boekje bij de Flair zit/zat met allemaal vragen. En dit zijn er een paar uit. Ik vind de vragen en haar antwoorden zo leuk, dat ik ze ook ga beantwoorden. Want ik heb nog niet echt een voorstelrondje beantwoord of tags ofzo dus na het lezen van mijn antwoorden zul je hopelijk iets meer weten van deze 16 jarige meid.

MET WIE KUN JE HET BEST OPSCHIETEN?

Zo, das al meteen een moeilijke. Ik kan met vrij veel mensen opschieten. En wat is dat eigenlijk? ‘Opschieten’ met iemand? Dat je nooit ruzie maakt? Neem nu mijn mama, op sommige momenten hebben we het erg goed samen en kunnen we erg goed babbelen. Maar de laatste tijd zijn het ook vaak discussies enzo. Dusja. Ik heb
vrienden die ik (zeker onder het schooljaar) bijna dagelijks zie. En andere zie ik soms maar eens in de maand, of minder. Sommige mensen die ik elke dag zie word ik echt beu, of ik begin me aan hun te ergeren. Maar er zijn enkele vriendinnen waar ik eigenlijk nog nooit echt ruzie mee heb gehad. En waar ik mee kan blijven babbelen. Dat is ook nog een erg belangrijke vind ik, mensen waar je nooit nooit nooit mee bent uitgebabbelt. En nu ik er zo over na denk zijn dat er best wel wat. Oke, ik ga ophouden hahah er wachten nog vragen.

WAAR BESTEED JE VEEL TIJD AAN?

Ik wil niet als een computernerd overkomen, maar het is toch wel waar; elke dag zit ik toch wel een uur denk ik aan dit scherm vastgekluisterd. En dat heb je mijn vriendje de smartfeune ook nog. Ik denk dat het nog altijd minder is dan de gemiddelde mens (ik ben niet in het bezit van 3g en wifi die overal werkt), maar het internet beheerst toch een deel van mijn leven. Verder: fotografie. En in het lijstje volgen ook nog paarden en lezen, maar daar zou ik liever nog meer mee bezig zijn. Ik heb dit jaar nog maar 9 boeken gelezen, 9 boeken! Vind ik veel te weinig voor zo’n boekenwurmpje als ik.

OM WELKE GRAPPEN KUN JE HEEL HARD LACHEN?

Ik lach om heel veel. Om bijna alles eigenlijk. Ik kan vrij snel de slappe lach krijgen ja, zo hard lachen dat je buikpijn hebt en de tranen over je wangen stromen. Jaja, ik hou van lachen. Wat ik echt grappig vind is van die droge humor en van die rare opmerkingen. Soms op hele serieuze momenten of wanneer je het helemaal niet verwacht. Ik heb vrienden en o, die zijn zoooo grappig!

WANNEER HEB JE VOOR HET LAATST IETS VOOR HET EERST GEDAAN?

Wow, nu moet ik even na denken. Wacht he. (15 min. later) Goh, nu weet ik nog niets, mijn geheugen laat me in de steek. Net zoals je me zou vragen of ik een geheim heb ofzo. In ieder geval, een paar dagen geleden waren we op vakantie in Limburg, en daar hebben we onder andere het Gallo-Romeins Museum bezocht in Tongeren. In dat museum wat ik nog nooit geweest, en in Tongeren ook niet. Ook hebben we een ouden steenkoolmijn bezocht, de laatste van Nederland (die je kunt bezoeken denk ik ). Heel interessant allemaal, jaja. En voor de rest kan ik niets bedenken, dus ja.

HUIL JE MAKKELIJK IN HET BIJZIJN VAN ANDEREN?

Ik huil niet zo vaak. En als ik dan huil zijn het traantjes van geluk (als ik een supermooi liedje hoor ofzo), en als het van verdriet is is het ook echt huilen, dan is het meteen voor minstens een kwartier. Als ik er zo over na denk huil ik nooit als ik alleen ben. Ik wil me wel altijd hard inhouden maar als het eruit komt dan komt het eruit he, of er nu mensen bij zijn of niet 😉 .  Het liefst doe ik het natuurlijk niet in het openbaar openbaar, op het treinstation ofzo.

WAAR BESTAAT JE ONTBIJT UIT?

De laatste tijd uit granencornflakes met yoghurt of melk met fruit. En anders een boterham of 2 met ook fruit. En water. Of thee.

WIE HEB JE VOOR HET LAATST EEN KUS GEGEVEN?

Ha. Peup. Ik zou het niet weten, ik ben niet zo’n kusser (ha.ha.). Mijn mama denk ik.

WAARIN LIJK JIJ OP JE MOEDER?

Uiterlijk. Zegt letterlijk ie-de-reen. Terwijl dat eigenlijk goed meevalt vind ik. Sommige mensen denken zelfs dat we zussen zijn! Overdreven hoor. En voor de rest, soms zeg ik ook soms dingen die uit haar mond zouden kunnen komen. Jaja, mijn mama en ik, we lijken toch wel wat op elkaar moet ik toegeven.

WAT DOE JE ‘S OCHTENDS ALS EERSTE?

Eumm, met mijn ogen nog dicht denken; Een nieuwe dag, ogen opdoen, kijken op de klok. Beslissen of het al laat genoeg is om uit bed te stappen. Of dat ik de dag vroeg wil beginnen of nog even ga doezelen of een stukje lezen. Dat zijn zo mijn eerste gedachten denk ik.

BEN JE EEN GOEDE VOORLEZER?

Ik heb het altijd al wel graag gedaan ja, of ik het goed kon/ kan is een andere vraag. Ik krijg een vak Taalexpressie op school, wat onder andere inhoud dat je mooi AN leert praten en dus ook voorlezen en dat soort dingen. Dus ja, ik denk dat ik wel een redelijke voorleester ben.

TOT WELKE LEEFTIJD GELOOFDE JE IN SINTERKLAAS?

Ik weet het nog heel goed. Ik zat in het 4de leerjaar, een jaar of 10 dus. Ik was bij mijn grootmoeder en zei heel droog; ” de Paashaas heeft dezelfde plastic zakjes als bij ons, want die zijn eitjes zijn daar altijd in ingepakt.” Ik zag mijn moemoe een geschokt gezicht treken van “OMG, neeeee”. En toen, die avond ofzo, heeft mama verteld dat de Paashaas niet bestond. En toen zei ik simpelweg “O, dus dan bestaat Sinterklaas ook niet.” Bam, dat was het. Mama zei dat ik daar nog maar eens heel goed over moest nadenken. Maar voor mij was het zo duidelijk als wat. Sinterklaas bestond niet echt echt echt, als je begrijpt wat ik bedoel. Wat me niet belette (en nu nog) om veel te enthousiast naar deze periode van het jaar uit te kijken.

WAT WIL JE NOG GRAAG KOPEN?

Oke, klaar? (opent haar bord op Pinterest)

Polaroid camera, dvd box LOTR en the Hobbit, dvd Poldark, tuinbroek, een leuk rugzakje, konijn, portemonee, platenspeler, platen, onesie van Ijoor, (vintage)spulletjes, ……… En zoals altijd laat mijn geheugen me weer in de steek, want er zijn zoooooveeeel dingen dat ik wil hebben. Ik ben nogal hebberig, haha.

WELKE KARAKTEREIGENSCHAP ZOU JE GRAAG WILLEN HEBBEN?

Karaktereigenschap? Er schiet me eigenlijk niet echt iets te binnen. Ik ben over het algemeen wel zelfzeker, maar dat zou wel een sterkere eigenschap mogen zijn vind ik. Omdat ik me nog erg hard dingen kan aantrekken of zo ga denken wat mensen van me zouden kunnen vinden, snap je?

Zo, wat een heerlijk klets – stukje was me dit seg! Ik heb er enorm van genoten, ga nu in mijn bedje kruipen (na nog een stukje te hebben gelezen in de Silmarilion van Tolkien, fangirl enzu).

Liefs, Laura. d

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s