Dierentuin Plancendael

Enkele weken terug ben ik met mijn mama, broertjes, neefje en nichtje een dag naar de dierentuin geweest. Al jaren hebben we een abonnement op de Zoo van Antwerpen en Plancendael (in Mechelen) en ik kom er nog steeds erg graag.

DSC_0077
Vandaag deel ik enkele foto’s 🙂 .

DSC_0096

Er was een babayolifantje geboren, maar dat hebben we in de voormiddag niet kunnen zien.

DSC_0097

DSC_0143

In de parken is altijd wel wat nieuws te zien. Zo is er in Plancendael nu een konijnenparadijs en door middel van een tunnel kun je zo tot midden in het perk komen.

DSC_0388

Verder kun je ook nog tussen de pinguins lopen en dat is nog niet alles! Vanaf dit jaar is het nieuwe perk van de maki’s open voor publiek. en zoals je ziet kun je tot heel dicht bij deze facinerende dieren komen.

DSC_0370

Kijk nu hoe SCHATUUGG!

                  DSC_0411DSC_0415DSC_0433

Ik kon echt foto’s blijven trekken van deze schattige diertjes!

DSC_0551Ze waren die dag ook aan het opnemen voor het nieuwe seizoen van ‘Zoo achter de schermen’ die word uitgezonden op één.

DSC_0465De giraffen vind ik ook altijd ontzettend leuk! In februari was er een kleintje geboren en die was al ontzettend gegroeid. En nu was er weer een nieuwe baby! Ik vind het zo koddig om zo’n mini girafje te zien rondlopen 🙂 . Op deze foto zie je het kleintje van deze zomer, eentje van vorig jaar en een volwassen dier.    DSC_0049DSC_0243DSC_0219 DSC_0242  DSC_0244  Buiten de dieren is er nog heel erg veel meer te zien! Ik kom altijd helemaal tot rust door alle prachtige planten, bloemen en bomen. Je ziet geen enkel kaal plekje en dat vind ik zo leuk! DSC_0287Verder staat Plancendael ook bekend om zijn ooievaars. Elke winter overwinteren ze in Afrika. In de lente keren ze terug naar hier om aan het broedseizoen te beginnen. Dit jaar zijn er extra veel kleintjes geboren, goed voor het kweekprogramma dus!DSC_0559Ook al kom ik er vaak, vervelen doet het nooit. Ik zie altijd wel weer wat nieuws. Dit diertje heb ik al enkele keren gezien en toch verbaas ik me steeds. Hoe grappig en schattig is dit wel niet?DSC_0595Toen we eigenlijk heel het park hadden gezien, toch nog even langs de olifanten gelopen. En we hadden geluk! Qiyo liet zich nu wel zien, en wat een dropje!DSC_0391Om af te sluiten, nog een foto’tje van een schattige baby-maki. Ik kan het niet laten!

Liefs, Laura.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s